Duurzaam en circulair

Bij het Fietshokje is een scherpe prijs één van de eisen, hiernaast vinden wij het enorm belangrijk om verantwoord om te gaan met het milieu, niet alleen omdat wij niet-gemotoriseerde voertuigen verkopen (die CO2 uitstoot voorkomen). Maar ook in de productie vinden wij het belangrijk om de CO2 uitstoot tegen te gaan. 

kom langs in één van onze winkels

Onze winkels zitten in Amersfoort, Amsterdam, Beverwijk, Haarlem-Centrum, Haarlem-Zuid en Hoofddorp

Herbruikbaar verpakkingsmateriaal

Alle nieuwe fietsen op de markt wereldwijd komen aan op bestemming in een kartonnen doos, elke fietswinkel in Nederland krijgt dus een niet gemonteerde fiets in karton, waarna dit de prullenbak in gaat. Bij het Fietshokje hebben wij een gesloten kring tot aan de eindgebruiker, wij kiezen dus zelf waar ons gebruikte karton heen gaat. Bij ons gaat dit dus terug naar de fabriek om meerdere malen te hergebruiken. Een normale fietswinkel accepteert het niet als het karton niet in nieuwstaat is, bij ons is het acceptabel zolang de fiets maar niet beschadigt raakt. En extra voordeel voor u, ook leuk!

Elke fiets verdiend een 2e kans

Bij het Fietshokje kopen wij mega partijen gebruikte fietsen op. Hier zitten vaak afgekeurde fietsen tussen. Het is gebruikelijk in de branche om deze fietsen af te voeren naar oud ijzer. Wij zorgen ervoor dat wij alle bruikbare onderdelen hergebruiken op de nette fietsen. Ook goedkope onderdelen; niet omdat dit scheelt in prijs, maar simpelweg omdat wij als principe hebben dat wij niks verspillen.
werken-bij
werken-bij

Altijd ergens bruikbaar

Wat een doorsnee Nederlandse fietsenwinkel oud ijzer waardig vindt, kan naar onze mening ergens op de wereld prima op gefietst worden. Bij het Fietshokje is stap één dus eerst vervangen en repareren. Lukt dit niet, dan gaan wij naar stap twee; ervoor zorgen dat wij een geschikte afzet hebben in minder welvarende landen, waar het prima is als de banden niet in goede staat zijn of de versnellingen niet werken. Denk hierbij aan vele 3e wereldlanden in Afrika, of oorlogsgebieden als Oekraïne. Het levert wat minder op, en heeft iets meer werk nodig; maar als iemand hier nog op kan fietsen, dan gooien wij dit niet weg, geen verspilling dus.

Slim transport

Omdat wij onze massa’s allemaal vanaf de fabriek vervoeren, en op vaste momenten in de week, rijden onze vrachtwagen in mega batches naar de winkels, met een slimmere manier van inladen. Hoe een normale leverancier slechts 75 fietsen in een vrachtwagen kunnen laden, kunnen wij er 180 laden per vrachtwagen, wij rijden nooit met lege ruimtes in onze vrachtwagens naar de showrooms. Omdat wij mega showrooms hebben, is er altijd genoeg voorraad, en hebben wij dus ook de ruimte om pas uit te rijden zodra de vrachtwagen écht vol is, en rijden wij niet met halve bussen. Dit scheelt jaarlijks enorme uitstoot aan CO2.

mis nooit
een deal

Schrijf je in voor onze mailing en ontvang de beste acties.